Tiimiin liittyminen ja tiimien hallinta

Henkilökohtaisen käyttäjätilin luomisen lisäksi sinun tulee liittyä projektitiimiin. Projektitiimi on virtuaalinen työtila, jossa organisaatiosi kyselyt, sivut ja muut sisällöt ovat. Vain tiimiin kuuluvat käyttäjät voivat luoda kyselyitä. Luotuasi käyttäjätilin, voi joku tiimisi jäsenistä tai Maptionnairen työntekijä (jos olette vasta aloittamassa palvelun käyttöä) kutsua sinut tiimiin. Et voi siis itse lisätä itseäsi tiimiin.

Kuinka tarkistat, onko sinut kutsuttu tiimiin

 1. Kirjaudu Maptionnaireen.
 2. Jos käyttäjänimesi vieressä näkyy punainen ympyrä, on sinulle lähetetty tiimikutsu. Voit hyväksyä kutsun klikkaamalla nimeäsi ja valitsemalla avautuvasta valikosta kohdan Hallitse tiimejä.

  a_anotification.png

 3. Klikkaa Hyväksy kutsu.

Maptionnairen rakenne

Kun olet tiimissä sisällä, näkyy vasemmassa yläkulmassa sen nimi. Jos siellä lukee sen sijaan Valitse tiimi, voit valita tiimin joko Hallitse tiimejä-osiosta tai suoraan klikkaamalla Valitse tiimi-kohtaa. Tiimin nimen vieressä olevaa Kyselyt-tekstiä klikkaamalla pääset tiimin kyselyitten hallintanäkymään ja kyselyeditoriin. Materiaalit-kohtaan voit lisätä erilaisia materiaaleja kuten kartta- ja kuvatiedostoja, joita haluatte käyttää projekteissanne.

tiiminakyma.png

Tiimin asetukset ja hallinta

Pääset tarkastelemaan tiimisi asetuksia ja muita jäseniä valitsemalla oikean yläkulman valikosta Hallitse tiimejä, ja sitten klikkaamalla tiimin nimen ohessa olevaa Katso tiedot-kohtaa (ks. nuoli ylemmässä kuvassa). Asetukset on jaettu eri välilehdille, joista ehkä tärkeimmät ovat Jäsenet ja Roolit. Jäsenet sisältää listan kaikista tiimin jäsenistä, sekä heidän käyttöoikeuksistaan eli rooleistaan. Tätä kautta voit myös kutsua uusia jäseniä tiimiisi, jos sinulla on tällainen oikeus.

roolit.png

Roolit

Jokaisella tiiminjäsenellä tulee olla oma rooli, mikä määrittelee, mitä käyttöoikeuksia heillä on. Jokaisessa tiimissä on neljä vakioroolia:

 • Admin, eli Pääkäyttäjä, jolla on laajimmat oikeudet
 • Producer eli Tuottaja, jolla on lähes yhtä laajat oikeudet sisällöntuottamisessa, mutta ei tiimien hallinnassa
 • Moderator eli Moderaattori, jonka oikeudet mahdollistavan kommenttien moderoinnnin.
 • Translator eli Kääntäjä, jolla on hyvin suppeat käyttöoikeudet, jotka mahdollistavat kyselyjen kääntämisen.

Uusien jäsenten kutsuminen

kayttajat.png

 1. Varmista, että kutsuttava on luonut Maptionnaire-tilin omalla organisaatiosähköpostiosoitteellaan ja varmistanut sen. Huomaathan, että jokaisessa Maptionnaire-tiimissä on määritelty, minkä sähköpostiosoitteen omaavat ihmiset voivat liittyä siihen. Jos sinun pitää kutsua tiimiin ihminen, jolla ei ole organisaationne sähköpostiosoitetta, voitte ostaa lisä-domaineja.
 2. Mene tiimin asetuksiin, Jäsenet-välilehdelle. Klikkaa kohtaa Kutsu jäsen. Kirjoita henkilön koko sähköpostiosoite. Jos hänellä on jo aktivoitu tili, hänen sähköpostinsa näkyy alle avautuvassa valikossa: klikkaa sitä. Jos näin ei tapahdu tai näet tekstin ”Käyttäjää ei löytynyt”, palaa kohtaan 1.
 3. Valitse käyttäjälle tiimirooli.
 4. Klikkaa Lähetä kutsu. Huomaathan, että kutsusta ei lähetetä sähköpostia kutsutulle, vaan he voivat tarkistaa kutsun kirjautumalla Maptionnaireen.
Was this article helpful?
0 out of 0 found this helpful

Comments

0 comments

Please sign in to leave a comment.