Kyselyn sisältö muodostetaan elementtikirjastosta löytyvistä elementeistä. Nämä on jaettu eri ryhmiin niiden tyyppien mukaan.
Sisältöelementit eli elementit, jotka eivät ole kysymyksiä ja joiden avulla ei kerätä tietoja:
- Otsikko - Lisää kyselysivulle pääotsikoita ja väliotsikoita
- Tekstikappale – Tekstiin voi lisätä erilaisia efektejä kuten kursivoinnin tai lihavoinnin markdown-kieltä käyttämällä.
- Kuva – Huomioithan, että kuvatiedostojen ei kannata olla kovin suuria (alle 1 MB/Mt), jotta ne eivät hidasta kyselyn latautumista hitaammilla yhteyksillä ja laitteilla.
- Youtube- ja Vimeo-videot
- Äänite
- Pystyväli – Jos haluat suurentaa esimerkiksi kahden elementin väliin jäävää tilaa tai visualisoida erityylisiä ja -värisiä poikkiviivoja kyselysivulle
- Ponnahduspainike – Jos haluat piilottaa osan tekstistä (esim. ohjeet, tietosuojaseloste) painikkeen taakse. Huom! Karttakysymyksiin liittyvä ponnahdusikkuna luodaan eri tavalla, ks. seuraava osio.
Kysymyselementit:
Karttapohjaiset kysymykset:
- Karttapiste – Vastaaja piirtää pisteen kartalle/ interaktiivisen kuvan päälle.
- Karttaviiva – Vastaaja piirtää viivan kartalle/ interaktiivisen kuvan päälle.
- Kartta-alue – Vastaaja piirtää alueen kartalle/ interaktiivisen kuvan päälle.
- Klikattava karttakohde eli voit tuoda kartalle kohteita (piste, viiva, alue), joita klikkaamalla avautuu ponnahdusikkuna, jossa on lisää tietoa ja/tai kysymyksiä kohteeseen liittyen.
Monivalintakysymykset:
- Valitse yksi – Vastaaja voi valita vaihtoehdoista yhden.
- Valitse monta – Vastaaja voi valita useamman kuin yhden vastausvaihtoehdon.
- Monivalintaruudukko
- Äänestyskysymys – Muuten samanlainen kuin Valitse yksi, mutta vastaaja näkee, miten kaikkien vastaajien vastaukset ovat jakaantuneet.
Monivalintakysymysten (ruudukkoa lukuunottamatta) vaihtoehtoina voi käyttää myös kuvia tai ikoneita. Valitse yksi -kysymyksessä vastaajia on myös mahdollista ohjata eri kyselysivuille vastauksen mukaan.
Muut kysymykset:
- Numerokysymys – Vastaaja vastaa luvulla, esim. vuosiluku.
- Liukukytkinkysymys – Kysymyksessä vastaaja liikuttaa liukukytkintä kahden ääripään välissä haluamaansa suuntaan. Tätä voidaan käyttää joko numeroasteikon tai mielipideasteikon (esim. Erittäin hyvä – Erittäin huono) kanssa.
- Arvoväli – Vastaaja antaa vastauksensa lukuvälinä, esim. 100-500.
- Yksittäinen valintaruutu – Lisää kyselyyn yhden check box–tyyppisen ruudun. Voidaan käyttää esimerkiksi kyselyn alussa pyydettäessä vastaajia kuittaamaan jokin asia.
- Tiedoston lataus – Pyydä vastaajaa jättämään oma kuva-, ääni-, video-, GeoJSON- tai tekstitiedosto vastauksena. Tämän avulla voit myös mahdollistaa vastaamisen ääniviestien avulla.
Osallistavan budjetoinnin kysymykset (Huom! Vain Advanced- ja Complete-paketeissa!):
- Budjetointikysymys – Vastaaja jakaa budjetin annettujen vaihtoehtojen kesken
- Karttabudjetointikysymys – Vastaaja jakaa budjetin eri kohteiden kesken sijoittamalla kohteet kartalle
Toiminnalliset elementit:
- Somelinkki – Luo painike, jonka avulla vastaajat voivat jakaa kyselyä helposti omiin sosiaalisen median kanaviinsa.
- UTM-seuranta – Tämän avulla voit seurata esim. miltä sivulta vastaaja on päätynyt kyselyyn. Huom! Vaatii myös kyselyn linkin muokkaamista.
- Paneelin seuranta – Jos kyselyn vastaajat saavutetaan paneeliyrityksen kautta.
- Laitteen tiedot – Tämän avulla voit kerätä tietoa, millaisella laitteella vastaajat vastasivat (esim. mobiili, läppäri...).
- Sivuhyppy – sivuhyppyelementin avulla voit ohjata vastaajat suoraan esim. sivulta 3 sivulle 6. Toiminto on hyödyllinen tapauksissa, joissa vain osa vastaajista näkee sivun 3, ja heidän halutaan ohittavan myös sivut 4 ja 5.
Comments
Please sign in to leave a comment.