1. Avaa Kyselyt-osio

  Kirjaudu sisään Maptionnaireen, ja valitse tiimi tai alaryhmä, jossa haluat työskennellä (oma käyttäjänimi oikeassa kulmassa > Hallitse tiimejä). Klikkaa Kyselyt-tekstiä vasemmassa yläkulmassa. Olet nyt Kyselyt-osiossa. Täällä näet tiimisi luomat kyselyt ja pääset rakentamaan uusia kyselyitä.

 2. Uuden kyselyn aloittaminen

  Klikkaa vasemman yläkulman Uusi kysely-painiketta aloittaaksesi uuden kyselyluonnoksen. 

 3. Kyselyn muokkaustilan rakenne

  Kyselyt koostuvat yhdestä tai useammasta kyselysivusta, joille lisätään erilaisia sisältö-, kysymys-, ja toiminnallisia elementtejä. Kaikki elementit löytyvät elementtikirjastosta. Voit aloittaa sisällön lisäämisen klikkamalla Lisää elementti-painiketta.

  lissaaelemettni.png

  Muokkaustilan rakenne on seuraava:

  • Vasemmalla on luetteloitu kyselyssä olevat sivut, ja niiden yläpuolella kyselyn asetukset. Voit lisätä sivuja kyselyyn klikkaamalla Lisää sivu-painiketta.
  • Keskellä on aina yhden kyselysivun muokkaustila.
  • Oikealle avautuu Elementtikirjasto, joka avautuu Lisää elementti-painikkeesta.

  elementtikirjasto.png

  Voit lisätä yhdelle sivulle niin monta elementtiä kuin haluat. Voit siirtää elementtejä ja kyselysivuja uuteen järjestykseen raahaamalla. 

 4. Muokkaa elementtejä

  Klikkaa elementtiä kyselysivun muokkaustilassa, ja ruudun oikealle puolelle avautuu muokkausikkuna. Elementtien asetukset jaetaan yleensä:

  • Perusasetuksiin eli kaikista oleellisimpiin.
  • Lisäasetuksiin , joiden avulla voit muokata elementtejä esim. ulkonäöltään tai toiminnallisuudeltaan.
  • Tietuenimeen, eli jokaiselle elementille automaattisesti luotuun koodiin, jonka avulla vastaajilta saatu tieto kerätään ja kategorisoidaan. Emme suosittele muokkaamaan tätä asetusta, mikäli sinulla ei ole syytä muuttaa automaattista tietuenimeä.

  Löydät lisäohjeita jokaisesta asetuksesta klikkaamalla ?-symboleja.

  muokaa.png

 5. Kysely- ja sivuasetukset

  Jos haluat muokata koko kyselyä koskevia yleisiä asetuksia, kuten kyselyn julkaisupäivämääriä, kieliasetuksia tai vaikka muokata kyselyn taustaa, mene kyselyasetuksiin, jotka löytyvät editorin vasemmasta yläkulmasta. Asetukset jaetaan yleisiin, kieliasetuksiin, tyyliasetuksiin, korttiasetuksiin (myös some-linkin asetukset) ja tausta-asetuksiin. 

  Myös jokaisella kyselysivulla on omat suppeat asetukset. Niiden avulla voit määrittää esim. taustakartan aloitusnäkymän tai sen, millaista taustaa ja kysymyslaatikon asettelua kullakin sivulla käytetään.

 6. Esikatselu

  Esikatselu-toiminto löytyy muokkaustilan oikeasta yläkulmasta. Huomaathan, että vain tiimin tai alaryhmän jäsenet voivat nähdä esikatselutilassa olevan kyselyn, ja että esikatselussa merkityt vastaukset eivät tallennu vastausaineistoon. Lisätietoja kyselyn testaamisesta löydät täältä.

  esikatsele_julkaise.png

 7. Julkaise

  Kun olet tyytyväinen kyselyysi tai haluat testata, miten kyselyyn vastaaminen sujuu vastaajan näkymässä, julkaise kysely oikeasta yläkulmasta. Sinulta kysytään kahteen kertaan, haluatko varmasti julkaista kyselyn. Kyselyä voi vielä muokata julkaisun jälkeen, mutta se pitää aina muutosten jälkeen julkaista uudelleen samasta Julkaise-painikkeesta, jotta tehdyt muutokset päivittyvät julkiseen versioon.

  Kyselyn URL-osoite

  Kun kysely on julkaistu, sillä on muuttumaton URL-osoite (se ei siis muutu uudelleenjulkaisun myötä), jota voi kuitenkin lyhentää tai muokata saavutettavampaan muotoon (mpt.link/haluamasipääte). Otathan yhteyttä Maptionnairen tukeen (support@maptionnaire.com), jos haluat muokata osoitetta!
Was this article helpful?
0 out of 0 found this helpful

Comments

0 comments

Please sign in to leave a comment.