Kysely- ja sivuasetukset

Koko kyselyä koskevat yleiset asetukset löytyvät kyselyn muokkaustilasta vasemmasta yläkulmasta. Asetukset on jaettu eri välilehdille:

Yleiset

Sisäinen nimi – Nimi, joka näkyy vain kyselyn muokkaajille.

Kyselyn alkamis- ja loppumisaika – Aseta nämä kun olet valmis jakamaan kyselyn vastaajille. Alkamis- ja loppumisajat määrittävät, milloin vastaajat pääsevät kyselyyn. Kun kysely on sulkeutunut, siihen ei voi enää jättää vastauksia.

Vaadi kirjautuminen – Jos haluat, että vastaajat luovat omat, maksuttomat Maptionnaire-käyttäjätilit vastatakseen kyselyyn.

Kyselyn tyyppi – Valitse kyselyn oletusarvoinen tausta.

Pyydä erillinen julkaisulupa – Jos haluat pyytää kyselyn lopussa erillistä julkaisulupaa vastaajan klikatessa Valmis.

Pyydä julkaisulupaa kyselyn alussa – Jos haluat pyytää lupaa alussa.

Tietosuojaseloste – Jos haluat pyytää julkaisulupaa, laita linkki organisaatiosi tietosuojaselosteeseen tähän kenttään.

Säilytä vastaajasessio – Tämä on oletusarvoisesti päällä jokaisessa kyselyssä. Asetuksella voit varmistaa, että samaa laitetta ja selainta käyttävä vastaaja voi palata vastaamaan kyselyyn myöhemmin menettämättä vastauksiaan. Tämä myös auttaa estämään sitä, että sama vastaaja vastaisi useaan kertaan.

Huomaathan, että jos kyselyn vastaajien on tarkoitus käyttää samaa laitetta ja selainta vastaamiseen (esim. tutkimukset, sama perhe), kannattaa tämä asetus ottaa poistaa käytöstä ennen kyselyn julkaisua. Myös incognito-selainikkunaa käyttämällä asetus voidaan kiertää 'manuaalisesti'.

Uudelleenohjaus kyselyn lopussa – Eli mille sivulle vastaajat ohjataan kun he ovat lähettäneet vastauksensa. Jos tämä jätetään tyhjäksi, vastaajat ohjataan Maptionnairen sivustolle new.maptionnaire.com.

Kieli

Tässä osiossa voit säätää kyselyn kieliasetuksia. Oletuskieli on kieli, jolla kysely luodaan. Se on hyvä päättää heti kyselyn rakentamisen aluksi. Oletuskielen alapuolella on lista saatavilla olevista kielistä. Mikäli haluat tuottaa kyselystä eri kieliversioita, voit valita käännettävät kielet tästä valikosta. Oletuskieli on aina valittuna, älä poista sitä listasta. Löydät ohjeet käännöstyökalun käyttöön täältä.

Huomaathan, että Maptionnaire kääntää automaattisesti vain ne osat kyselystä, jotka ovat vakiona jokaisessa kyselyssä, eli esim. karttapiirron ohjetekstit ja lopun Valmis-painike. Itse kyselyn sisällön kääntäminen on kyselyn laatijan/ tiimin vastuulla.

Jos listassa ei ole mainittu kieltä, jota haluaisit käyttää, olethan yhteydessä tukipalveluumme (support@maptionnaire.com). Pystymme yleensä lisäämään uuden kieliversion muutamassa arkipäivässä.

Tyyli

Nimensä mukaisesti tämä osio sisältää erilaisia tyyliin liittyviä asetuksia. Voit esimerkiksi lisätä taustakuvia tai taustavärin, päättää kyselyn sivuasettelusta, ja lisätä sivunumerot ja etenemispalkin. Tässä osiossa voit myös kirjoittaa kiitosviestin kyselyn vastaajille; se näytetään vastaajan painettua Valmis-painiketta.

Kortti

Tässä osiossa voit määrittää, mitä kyselyn kortissa lukee. Sitä käytetään myös kyselylinkeissä Facebookissa ja Twitterissä.

Kartat

Tämän välilehden asetuksilla voit hallita kyselysi karttoja ja interaktiivisia kuvia. Löydät tarkemmat ohjeet tästä linkistä. Huom! Kyselyn sijainti määritetään kyselysivun asetuksissa.

Muut välilehdet

Jos organisaationne lisenssi on Advanced- tai Complete-tasoinen tai olette lisänneet siihen lisäosan kuten PDF-raportointitoiminnallisuuden tai 3D-kartan, kyselyasetuksissa näkyy myös muita välilehtiä, joilla näitä ominaisuuksia voi hallinnoida.

Sivuasetukset

Kyselyn pääasetusten lisäksi jokaisella kyselysivulla on omat suppeammat asetusosionsa. Niiden kautta voit muokata yksittäisten sivujen ulkonäköä. Välilehdellä Asetukset voit antaa sivulle sisäisen otsikon tai valita kyseisen sivun taustatyypin sekä -kuvan tai -värin. Kartat-välilehdellä voit määritellä kartta-asetuksia kuten esim. karttanäkymän aloituspaikan tai sen, ovatko jotkin karttatasot piilotettuina aloitusnäkymästä, mutta valittavana karttamenusta.