Kyselyn kääntäminen muille kielille

Kysely on myös mahdollista kääntää muille kielille. Tällöin vastaaja voi itse päättää kyselyn ensimmäisellä sivulla, millä kielellä haluaa nähdä kyselyn.

1. Valitse kieli tai kielet, mille haluat kääntää kyselyn

Mene kyselyn asetuksiin välilehdelle Kieli. Tällä välilehdellä sinun tulee valita kaksi asiaa:

• Oletuskieli: Kieli, jolla kysely on alunperin kirjoitettu.
      • Saatavilla olevat kielet: Valitse kieli tai kielet, joille haluat kääntää kyselyn. Lisäämme listaan uusia kieliä tarpeen mukaan; otathan meihin yhteyttä, jos tarvitsemaasi kieltä ei löydy vielä listalta!

2. Siirry käännöstyökaluun

Pääset käännöstyökaluun kahdesta paikkaa:

(a.) Jos olet kyselyjen päänäkymässä, klikkaa kyselykortin oikeassa yläkulmassa olevia kolmea pistettä ja valitse valikosta Käännä.

tai (b.), jos olet kyselyn muokkaustilassa, voit valita Käännä ruudun oikeasta yläkulmasta (ks. kohdan 1 kuva).

Valitse käännettävä kieli avautuvasta valikosta. Huomaathan, että vain kielet, jotka on valittu kyselyn asetusten Kieli-välilehdellä näkyvät tässä valikossa.

3. Käännä kyselyn sisältö

Kun olet valinnut kielen, pääset varsinaiseen käännösnäkymään. Vasemmalla näet kyselyn alkuperäiskieliset asetukset ja sisällön. Kirjoita käännökset oikealla puolella oleviin tyhjiin tekstikenttiin.

4. Julkaise käännös

Käännöstyökaluun syötetyt tekstit tallentuvat automaattisesti kun olet klikannut tekstikentän viereen ilmestynyttä check-merkkiä, mutta jotta käännös lisätään kyselyyn, tulee sinun julkaista tai uudelleenjulkaista kysely.

Kuvien kääntäminen

Jos kyselyssäsi on kuvia, joissa on tekstiä, voit lisätä käännetyt versiot näistä käännöstyökalussa.

UKK

Haluaisimme käyttää kyselyn kääntämiseen kääntäjää, joka ei ole muuten mukana Maptionnaire-projektissamme. Onko tämä mahdollista?

- Kyllä, tämä on mahdollista. Suosittelemme antamaan tällaiselle projektihenkilölle Kääntäjä (Translator)-roolin. Tämä rooli mahdollistaa kääntäjän työn, muttei anna hänelle oikeuksia muihin osiin projektista tai tiimistä.

Haluaisimme kääntää kyselymme kielellä, jota ei löydy listalta?

- Jos tarvitsemaanne kieltä ei löydy listalta, otattehan yhteyttä tukeemme osoitteessa support@maptionnaire.com. Voimme yleensä lisätä uuden kielen palveluun muutaman arkipäivän kuluessa.