Tulosten lataaminen ja analysointi

Kun kyselyysi on kertynyt vastauksia, voit ladata kyselyn tulokset Excel-tiedostona omalle koneellesi. Jokaiseen Maptionnaire-lisenssiin sisältyy analyysityökalu, jota käyttämällä erityisesti karttamerkintöjen tarkastelu ja visualisointi on helppoa.

Excel-tulostiedoston lataaminen

1. Siirry osioon Tulokset joko kyselyjen päänäkymästä klikkaamalla kyselykortin yläkulmassa olevia kolmea pistettä ja valitsemalla Tulokset; tai jos olet kyselyn muokkausnäkymässä, valitsemalla Tulokset oikeasta yläkulmasta.

2. Voit valita, haluatko ladata tulokset joko vain yhteen kyselyn versioon vai kaikkiin liittyen. Jos kyselystäsi oli useampi kieliversio, voit myös valita tulosten lataamisen kielittäin (yksi rivi per vastauskieli). Klikkaa sitten painiketta, jossa lukee Lataa tulokset Excel-taulukkona. Huomaathan, että jos vastauksia on runsaasti, voi tulosten lataamisessa kestää hetken.

Excel-tiedosto on jaettu useampaan välilehteen. Suosittelemme käyttämään ensimmäistä välilehteä (Respondents) ei-karttapohjaisten kysymysten analysointiin, sillä siinä yksi rivi vastaa yhtä vastaajaa. Vastaukset kysymyksiin on luokiteltu siinä järjestyksessä, kuin ne ovat kyselyssä. Se, miten vastaukset on esitetty, riippuu kysymystyypistä. Huomaathan, että TRUE ja FALSE monivalintakysymyksissä tarkoittavat "Tämä vaihtoehto valittiin" ja "Tätä vaihtoehtoa ei valittu".

Respondents ja Responses (yksi rivi per yksi vastaus)-välilehtien jälkeen on välilehti nimeltä Element Response Sheet. Siltä löytyy luettelo kaikista kyselyn karttapohjaisista kyselyistä, sekä tieto siitä, millä välilehdeltä vastaukset niihin löytyvät. Karttapohjainen kysymys = yksi välilehti. Jokaisesta näistä löytyy myös vastausten koordinaatit (WKT-muodossa) sekä vastaukset mahdollisiin ponnahdusikkuna-kysymyksiin.

Analyysityökalun käyttäminen

1. Pääset analyysityökaluun samalla tapaa kuin tulosten lataamiseen, mutta Tulokset-osion sijaan sinun tulee valita Analysoi. Kun olet analyysityökalun alkunäkymässä, valitse ne karttakysymykset, joihin tulleita vastauksia haluat tarkastella (yksi analyysitaso = yhteen karttakysymykseen tulleet vastaukset). Huomaathan, että karttakysymyksen nimi otetaan karttapiirtopainikkeen tekstistä.

2.  Voit muokata tulosten esittämisen tyyliä Visualisoi-välilehdellä.

3. Välilehdellä Suodata voit suodattaa kartalla näkyviä vastauksia sen mukaan, mitä vastaajat vastasivat joko kyseisen karttakysymyksen ponnahdusikkuna-kysymyksissä tai muissa kyselyn kyselyissä.

4. Välilehdellä Tutki voit nimenmukaisesti tutkia eri vastauksia.

5. Välilehdellä Lataa voit taas ladata karttanäkymän kuvatiedostona.