Ideakyselyn lisäksi osbu-projektille tulee luoda julkinen sivusto. Sivustolla yleisö saa tietoa osbu-projektista ja voi osallistua sen eri vaiheisiin. Sivustoa muokataan siis projektin vaiheiden edetessä.
Käytännössä osbu-projektille luodaan etusivu, jonka alle voidaan halutessa koota alasivuja (linkkejä muille sivuille), ja niille taas uusia alasivuja. Voit käyttää osbu-projektissa vain yhtä sivua, tai luoda kokonaisen sivustorakenteen.
Sivuista on myös aina mahdollista tehdä käännösversioita. Sivulle voidaan myös tehdä lyhytlinkki ja QR-koodi projektin mainostamisen helpottamiseksi.
Sivustolle luodaan ensin pääsivu, jonka alle voidaan luoda eri osioita eli alasivuja.
-
Mene osioon Sivut. Klikkaa Uusi sivu.
-
Sivun oikeassa laidassa on valikoima erilaisia elementtejä, joiden avuilla voit lisätä sivulle sisältöä. Klikkaa elementtiä lisätäksesi se sivulle, ja sitten elementtiä sivulla avataksesi sen muokkausikkunan.
-
Lisää sivulle kaikki se sisältö, mitä haluat osbu-projektin etusivulla olevan. Suosittelemme esim.:
- Ohjeistuksen kirjoittamista
- Osbu-prosessin aikataulun tuomista sivulle Aikajana-elementin avulla.
- Sivulle voi luoda myös erilaisia linkkejä, esim. saavutettavuusselosteeseen ja ideakyselyyn.
Voit tyylitellä tekstiä käyttämällä eri kokoisia fontteja tai markdown-kielen avulla (laita esim. ** sanan tai lauseen alku- ja loppupäähän, niin teksti lihavoidaan).
-
Määritä sivun julkaisulle alku- ja loppupäivämäärät asetuksissa.
-
Julkaise sivu.
Kun pääsivu on luotu, voidaan sen alle linkittää erilaisia muita osioita.
-
Luo sivut, jotka haluat näyttää osana sivustoa (Sivut > Luo sivu > Valitse elementit elementtikirjastosta ja muokkaa niitä). Seuraa yllä olevia ohjeita sivuston luomisesta.
-
Lisää pääsivulle jokin elementti, jolla alasivut näytetään. Näitä ovat:
Karuselli-
Jokaisella karusellissa näytettävällä sivulla on oltava sama tägi. Sen avulla karuselli 'tietää' mitkä sivut siinä tulisi näyttää. Pääset määrittämään sivulle tägin menemällä sivun asetuksiin (sivun muokkaustila > vasemmalla puolella näkyvä asetuspaneeli) ja osioon Kortti (skrollaa osion loppuun). Kirjoita kenttään # ja tägin nimi, esim. #demos.
-
Laita päälle asetus Näytä karusellissa (Yleiset-välilehdellä).
-
Toista vaiheet 1 ja 2 kaikille sivuille, jotka haluat näyttää karusellissa.
-
Mene pääsivulle, ja lisää sopivaan kohtaan Karuselli-elementti. Kirjoita tägi (tässä esimerkissä #demos) kohtaan Karusellitägi.
-
Määritä sijainti jokaiselle sivulle, jonka haluat näyttää kartalla. Pääset määrittämään sivulle sijainnin sivun asetuksissa osiossa Kortti. Skrollaa alas kohtaan, jossa on kartta, ja aseta sillä näkyvä karttaneula sopivaan paikkaan. Tallenna kohta klikkaamalla Aseta. Kirjoita tägi-kenttään # ja tägin nimi, esim. #demos.
- Laita päälle asetus Näytä karusellissa (Yleiset-välilehdellä).
- Toista vaiheet 1 ja 2 kaikille sivuille, jotka haluat näyttää kartalla.
-
Mene pääsivulle, ja lisää sopivaan kohtaan Kartta-elementti. Määritä kartan aloitusnäkymä (voit myös vaihtaa kartan). Valitse sen tyypiksi Sivut ja kirjoita sivuille yhteinen tägi kenttään Karttatägi (tässä esimerkissä #demos).
Voit halutessasi valita eri sivuille erivärisen ja -kuvakkeisen karttaneulan osiossa Teemat. Tällöin sinun tulee määrittää jokaiselle samaa väriä ja kuvaketta käyttävälle sivulle myös oma teematägi osiossa Sivun asetukset > Tägit. Tägejä voi olla useampi per sivu.
SivulinkkiJos et halua koota alasivuja yhteen karuselliin tai kartalle, voi myös käyttää Sivulinkki -elementtiä, jonka löydät sivun elementtikirjastosta.
Upotettu markdown-linkkiNeljäs vaihtoehto on yksinkertaisesti listata sivut upotettuina linkkeinä. Tällöin lisää sivulle Tekstikappale -elementti, ja tarkista, että markdown-asetus on siinä päällä. Kirjoita linkin otsikko hakasulkeisiin, ja heti sen perään (ILMAN välilyöntiä) linkin URL normaaleihin sulkeisiin.
-
Comments
Please sign in to leave a comment.