3. Luo osbu-projektin hallintapuoli

Osbu-kokonaisuutta hallitaan Projektit-osiossa.

Uuden projektin luominen:

 1. Mene osioon Projektit ja klikkaa Uusi projekti.

  uusiprojekti.png

 2. Olet nyt osbu-projektin hallintapuolen asetuksissa. Määritä projektille sisäinen nimi (muuten projekti näkyy nimellä "Nimetön projekti")

  uusiprojektiasetukset.png

 3. Kohdassa Projektisivu valitse osbu-sivuston etusivu kirjoittamalla sen nimi. Kohdassa Kysely linkitä osbun ideoidenkeruukysely samalla tapaa. Nyt kysely ja sivusto on linkitetty osbu-projektin hallintapuolelle. 
 4. Kohdissa Tägiryhmä 1 ja Tägiryhmä 2 voit määrittää erilaisia tägejä eli lyhyitä tunnisteita, minkä avulla ideat luokitellaan, jotta niiden käsittely olisi asiantuntijoille mahdollisimman helppoa. Tägit tulevat myös äänestäjille näkyviin ja he voivat hakea itseään kiinnostavia ideoita tägien avulla.

  Jokaiselle idealle voi antaa kaksi tägiä, yhden kummastakin ryhmästä.

  Tägejä voi muokata myös projektin edetessä. Voit esimerkiksi aluksi määrittää tägejä, mitkä auttavat asiantuntijoita ideoiden käsittelyssä, ja juuri ennen äänestystä muokata niistä relevantimpia äänestäjille.

  uusiprojektitagit.png
 5. Määritä vielä projektissa käytettävät kielet.

  uusiprojekti_kielet.png

 6. Mene sitten asetuksissa välilehdelle Budjetti ja määritä, millainen budjetti projektilla on. Voit lisätä myös useamman budjetin, ja käyttää niissä valuuttoja, jotka eivät ole rahaa (esim. päästöt).
Was this article helpful?
0 out of 0 found this helpful

Comments

0 comments

Please sign in to leave a comment.