Osbu-projektin kokonaisbudjetin jakautuminen eri alueiden välillä

Joissain osbu-projekteissa ollaan koettu toimivaksi jakaa kokonaisbudjetti tasan eri alueiden välillä. Jos kokonaisbudjetti on esim. 200 000€ ja alueita on viisi, äänestetään jokaisella alueella, kuinka 40 000€ tulisi niillä käyttää.

Budjetin jakaminen pienempiin osiin on mahdollista myös Maptionnairessa. Tällöin jokaiselle alueelle tulee luoda oma ideakysely, projektisivu ja projekti. Projektisivut on mahdollista koota esim. Karuselli-elementin avulla yhdelle pääprojektisivulle.

Tällä demo-sivustolla näytetään yksi esimerkki, kuinka ohjautuminen eri alueille on mahdollista tehdä. Pääsivun alalaidassa on linkit eri alueiden omille alasivuille. Alasivuilla on ideoidenkeruuvaiheessa linkki alue-spesifiin ideakyselyyn, ja äänestysvaiheessa siellä äänestetään sen alueen ideoista.

Huomaathan, että useampaan budjettialueeseen jakautuvan osbu-prosessin järjestäminen on aina jonkin verran työläämpää kuin vain yhtä budjettia käyttävän. Sen takia eri alueille kannattaa luoda erilliset projektit vain, jos budjettien todella tahdotaan olevan erilliset ja jakautuvan tasan alueiden välillä.

Helpoin tapa luoda useita alue-projekteja:

  1. Luo ensiksi ideakysely ja projektisivu.

  2. Kopioi ideakysely ja projektisivu niin monta kertaa kuin alueita on.

  3. Muokkaa jokainen kysely ja projektisivu alueeseen sopivaksi (esim. eri otsikot ja taustakartan aloitussijainti).

  4. Projektit-osiossa luo jokaiselle alueelle oma projekti ja täytä asetukset näiden ohjeiden mukaisesti.

Was this article helpful?
0 out of 0 found this helpful

Comments

0 comments

Please sign in to leave a comment.