Äänestystä varten osbu-projektin järjestäjän on päätettävä jo hyvissä ajoin, tullaanko tunnistautumiseen käyttämään sähköpostia vai vahvaa tunnistautumista. 

Tunnistautuminen

Äänestystä varten äänestäjän on tunnistauduttava. Tunnistautumiseen on kaksi mahdollista tapaa:

Vaihtoehto 1:

Oletusarvoisesti kaikkien äänestäjien on luotava Maptionnaire-tili omalla sähköpostillaan, jotta he voivat äänestää. Tällöin heidät ohjataan äänestyssivustolta rekisteröitymään sähköpostiosoitteellaan ja keksimällään salasanalla. 

äänestys.png

TAI

Vaihtoehto 2:

Kunta/kaupunki voi myös ottaa käyttöön vahvan tunnistautumisen, mikä tapahtuu Suomi.fi -palvelun kautta verkkopankkitunnuksilla tai muulla vastaavalla tavalla. Jotta tämä tunnistautuminen voidaan ottaa käyttöön, on kunnan/kaupungin haettava siihen lupaa Digi- ja viestintävirastolta (DVV).  Suosittelemme hakemaan lupaa hyvissä ajoin. Lisätietoja aiheesta löytyy DVV:n sivuilta. Olethan yhteydessä meihin (support@maptionnaire.com) jos harkitsette vahvan tunnistautumisen käyttöönottoa.

Vahvan tunnistautumisen avulla on mahdollista rajata osallistumista esim. vain kunnassa kirjoilla oleviin.

Äänestyksen käynnistäminen
  1. Äänestystä ennen ideoista pitää tehdä ehdotuksia ja ne tulee koota näkyviin osbun etusivulle. Projektille tulee myös määrittää etusivu ja budjetti
  2. Mene Asetukset-osion välilehdelle Äänestys. Määritä äänestykselle alkamis- ja päättymisajat. Äänestys alkaa ja päättyy niiden mukaan. Mitään erillistä "Käynnistä äänestys" -painiketta ei ole, mutta varmista, että Julkinen näkyvyys -täppä on päällä.
  3. Päätä, haluatko näyttää eri ehdotusten saamat äänimäärät julkisesti jo äänestyksen ollessa käynnissä. Tällöin laita Julkiset äänestystulokset-asetus päälle. Mene sitten osbun etusivulle ja lisää sinne Tuloskaavio-elementti (tai muulle sivulle millä haluat näyttää tulokset: tuloskaavion voi lisätä myös äänestyksen päätyttyä).
  4. Tarkista, että osbun julkinen etusivu näyttää siltä, miltä haluat. Voi olla hyvä myös kirjoittaa äänestäjille ohjeet äänestämiseen. 

Kun äänestys on käynnissä, voit seurata äänestystuloksia Projektit > Ehdotukset -osiosta. Siellä jokaisen ehdotuksen kohdalla listataan sen saama äänimäärä.

Was this article helpful?
0 out of 0 found this helpful

Comments

0 comments

Please sign in to leave a comment.