Äänestystä varten osbu-projektin järjestäjän on päätettävä jo hyvissä ajoin, tullaanko tunnistautumiseen käyttämään sähköpostia vai vahvaa tunnistautumista. 

Tunnistautuminen

Äänestystä varten äänestäjän on tunnistauduttava. Tunnistautumiseen on kaksi mahdollista tapaa:

Vaihtoehto 1:

Oletusarvoisesti kaikkien äänestäjien on luotava Maptionnaire-tili omalla sähköpostillaan, jotta he voivat äänestää. Tällöin heidät ohjataan äänestyssivustolta rekisteröitymään sähköpostiosoitteellaan ja keksimällään salasanalla. 

äänestys.png

TAI

Vaihtoehto 2:

Kunta/kaupunki voi myös ottaa käyttöön vahvan tunnistautumisen, mikä tapahtuu Suomi.fi -palvelun kautta verkkopankkitunnuksilla tai muulla vastaavalla tavalla. Jotta tämä tunnistautuminen voidaan ottaa käyttöön, on kunnan/kaupungin haettava siihen lupaa Digi- ja viestintävirastolta (DVV).  Suosittelemme hakemaan lupaa hyvissä ajoin. Lisätietoja aiheesta löytyy DVV:n sivuilta. Olethan yhteydessä meihin (support@maptionnaire.com) jos harkitsette vahvan tunnistautumisen käyttöönottoa.

Vahvan tunnistautumisen avulla on mahdollista rajata osallistumista esim. vain kunnassa kirjoilla oleviin.

Äänestyksen käynnistäminen
  1. Ennen kuin äänestys voidaan aloittaa, tulee äänestysehdotusten julkiset sivut rakentaa ja lisätä joko osbu-projektin etusivulle tai alasivulle. Jokaisella ehdotuksella tulee olla määritettynä sen kustannukset. Ohjeet tähän löytyvät artikkelista Ideasta tehdään äänestysehdotus.
  2. Mene osioon Projektit ja sen Muokkaa/Asetukset-kohtaan. Laita projektin julkisuusasetus hetkeksi pois päältä.
  3. Mene Asetukset-osion välilehdelle Äänestys. Määritä äänestykselle alkamis- ja päättymisajat. Äänestys alkaa ja päättyy niiden mukaan.
  4. Päätä myös, haluatko näyttää eri ehdotusten saamat äänimäärät julkisesti jo äänestyksen ollessa käynnissä. Tällöin laita Julkiset äänestystulokset-asetus päälle ja lisää äänestyksen pääsivulle Tuloskaavio-elementti.
  5. Laita lopuksi Julkinen näkyvyys taas päälle. Tarkista, että kaikki näyttää siltä, miltä haluat äänestyksen etusivulla.

Äänestyssivulle on hyvä kirjoittaa ohjeet äänestämiseen. Äänestystuloksia voit seurata Projektit > Ehdotukset -osiosta.

Was this article helpful?
0 out of 0 found this helpful

Comments

0 comments

Please sign in to leave a comment.